Kim Romantik?

Romantizm nedir?.. Tamam tamam hepinizin farklı farklı düşünceleri var anladım. Peki, romantik diye kime denir?... Tamam bunda hemfikiriz romantizm eylemini gerçekleştiren kişiye.. Tamam peki romantik nasıl olunur? İşte bu!!.. Benimde aklıma tam olarak bir şey gelmiyor.

Erkeklerin en büyük düşmanı olarak görülür bu romantizm dalgası. Aslına bakarsanız biz insanların abartmalarından öte bir şey değildir bu. Sonuç olarak ortada bir eylem var, ama bunu gerçekleştirmeyen veya gerçekleştiremeyen bireyler var. Peki ne kadar sorun olabilir ki bu? 5 mm. olabilir mi bu sorun? Ya 50 km'yse? Peki 10 litreden az mıdır? Belli bir kalıbı ve ölçü birimi yoktur bu zımbırtının. Kısacası kadınına göre değişir.



Gelin birde şu açıdan bakalım:

Yıllardan beri biz erkeklere söylenen sözlere konu olmuştur bu romantizm dalgası. Aslında bunun nedeni bizim insanlarımızın romantizmden ne anladıkları olabilir. Çünkü yazının başında romantizm nedir diye sorduğumda herkesin kafasında bir şeyler oluştu. Bakın bir şey diyorum. Kesin bir yargı yok. Peki, sizin istediğiniz ne? Bir şeylerin romantik kelimesinin kalıbına uyması için hangi kriterlere ihtiyacı vardır? Buna da belli bir cevap getiremedik...

Demek ki romantizm hakkında herkesin belli bir fikri var, ama kimsenin kesin bir yargısı yok. Yanlış mıyım? Biliyorum...

Peki romantizm kelimesinin başka sorununa atlayalım..

Neden her zaman biz erkeklerden beklenir? Bir ilişkide romantizm olgusunu karşı tarafa yansıtmakla ilgili bir kural var da biz mi bilmiyoruz? Şu an ki tecrübelerim gösteriyor ki böyle bir kural yok. Şaşırmış gibi yapıp adamı cinlendirmeyin biz bizeyiz şurada, birde sponsorum olan Tuborgun 2 tane konuğu.. O iki fıçının haricinde biz bizeyiz. Neyse, bu görev neden erkeklere düşer anlamıyorum. Yani ilişkiye başlarken ayırıyor musunuz davranışları, hisleri? "Immm sen romantik olacaksın ben sevecen" gibi mi? Eeee ortada böyle bi bok yokken, ne sikim varda bunu bize yıkıyorsunuz? He anladım siz beceremiyorsunuz? Öyle mi??

Evet olaylar şekillenmeye başladı. Yazının başından beri güzel bri noktaya yarrak bastım. Siz beceremediğiniz için bunu bize yıkıp, biz beceremedikten sonra da "Hiç romantik değilsin, odunsun ühü ühü" deyip yüzümüze çarpıyorsunuz.. A benim yavrularım peki size demezler mi "Hep ben hep ben, bir kere de sen romantik ol" diye? Demediler mi? O zaman harbi öküzmüş lan onlar...

Evet kınalı kuzularım, istediğiniz romantizm hareketleri nelerdir?

— Mum ışığında, lüks bi lokantada, pahalı şarapların arasında bir yemek?

— Hafta sonu kaçamakları?

— 1 çift ayakkabı?

— Saatlerce Titanic'i izledikten sonra sandal kiralayıp, leonarda'nun keyt'e kollarını açıp arkadan fordlamasını taklit etmek?

—Seni seviyorum"

— Yatakta fiziksel olarak sevişmeden saatlerce gözlerle sevişmek?

— El ele karşıdan karşıya geçerken eşinizin arabanın geldiği tarafta yürüyüp sizi arabalardan koruması?

— Ansızın bir fincan kahve?

— Bir demet çiçek?

Hangisi yada hangileri romantik kalıbına girer? Hepsini seçenler de var, seçmeyenler de. Ortak bir karar yok ortada yani. O zaman tekrar başa dönüyoruz. Sizin bilmediğiniz bir şeyi biz nasıl yerine getirelim? Peki, elektrik süpürgesi torbalarım, neden her arkadaş ortamında "Yok ya romantik kim o kim?" diye inliyorsunuz, bizi ezikliyosunuz? Daha sen istediğini biliyor musun a benim alüminyum folyom he?

Neden benden bekliyorsun? Neden BİZDEN bekliyorsun? O kadar yıllık ilişki geçmişim var bir tane romantik kadına rast gelmedim. Cin fikirli, sen şimdi demeyecek misin "Romantizmin ne demek olduğunu biz de bilmiyormuşuz sen dedin. Peki, bilmediğimiz şeyi size nasıl yapacağız?" diye. Bende o zaman şöyle yapıştırayım. Bilmediğin şeyi bizden neden istiyorsun? Sana eski ilişkinde romantik gelen şeyler ben leyken gelmeyebilir. Garantisi var mı? Yok!! Ee ne zorluyorsun? Bırak içimizden gelsin, baskı kurmadan bırak. Kafamı siktin yeter!!...

İlişkilerinizde ne gördüyseniz onu devam ettirmekten başka bir sikim yaptığınız yok. Hiç bi zaman romantik olmak gibi bi derdiniz yok, bizden beklediğiniz gibi. Bir kere de sen romantik ol. Bu erkeklerin görevi değil sonuçta. Bu ilişki 2 (iki) kişilikse sende dene, götüne greyder girmez korkma. Girse bunu deneyen erkeklere girerdi. Sorun yok beklemeye yapma..

Sizin romantizmden anladıklarınızla bizim anladığımız şeyler aynı olmak zorunda değil. Bizden bekliyorsanız bunları ona göre bekleyin.

Mesela bana göre romantizm:

- Eşli batakta sevdiceğimin ihaleye girip yan 1 alması.

- Plasystationda pes 11 oynarken hatunumun aldığı takımın taktiğini ayarlaması.

- Ansızın telefonla arayıp "Ağzına sıçiyim seviyorum lan seni" demesi.

- Birlikte yemek yapmak (tabi ben salatayı yapacağım).

Yukarıda saydığım şeyler bana göre romantizmin bazı parçaları. İçinizden bazıları "Böyle romantizm mi olur amına koyim?" diye sorabilir. E yavrum senin hissettiğin romantizmle benim ki aynı olmak zorunda mı?

Kadınlar romantik falan değildir. Erkekler onlara nazaran daha romantiktirler. Ama bunları gösteriş tarzı size ters gelebilir.

O zaman soruyorum: Sorun kimde? Anlatanda mı? Anlamayanda mı?

btemplates

3 Yorum:

"leb" demeden... dedi ki...

benim için maço sevgilimin yapıp yatağa getirdiği sucuklu yumurta çok romantikti mesela :S

sanırım karşı tarafın limitleriyle ilgili bu kavram...

Romeo dedi ki...

@ "leb" demeden he işte ben bunu anlatıyorum kavramlar değişir ama bunu belli kalıplara koyan siz kadınlar kesinlikle biz değiliz

ayrıca sucuklu yumurta enfes romantizm hareketi olmuş amına koyim harika hatta :D

athırsızı dedi ki...

hacı romantizmi gec et ete degıyormu onu soyle