Erkekler Ne İster?

Biz kadınlardan, kadınlar bizden yakınır. Her zaman böyle olmuştur. Bunu aşmanın bi yolu var mıdır? Masallar diyarında yaşamıyoruz hanımlar ve beyler. Böyle dilekler güzel; ama olmayacak şeyler sizde bilirsiniz.

"Kadınlar ne ister" kilit cümle bu. İnsanoğlunun yıllardan beri cevap veremediği yegana sorulardan birisidir bu. Hakkında onlarca film, binlerce güzel söz, milyonlarca tartışma geçmiştir bu cevabı verebilmek için. Ama ben konuya bide bizim tarafımızdan bakmak istedim. Çünkü herkes kadınlara yoğunlaşmış onlar ne ister diye etrafta tur atıyorlar. Neden kimse bizim ne istediğimizi sormuyor? Neden ne istediğimiz kimsenin umrunda değil?



Kendime göre şöyle bi cevap çıkardım:

Erkekler toplumda nasıl gözükür? Hayatı düz yaşayan, duygusuz, gamsız vb. bi çok negatif öğeyi barından bi varlık.

İşte budur erkeğin tanımı. Hayır serzeniş falan değil bu. Alışığız o sorun değil. Asıl sorun olan bu yaftaları yapıştıran insanların bunlara gerçekten inanması. Belli etmese de kendini asıl sorun bu.

Ben düz, basmakalıp bi adam değilim artık bu etiket beni fena halde rahatsız ediyor. Ayrıca bütün erkekler aynı da değildir.

Erkekler ne ister? Başlığımız bu yazı için 25 den fazla erkekle konuştum. Onların söylediklerini , tecrübelerimle birleştirerek bi yazı yazmak istedim. Nitekim sağlıklı sonuçları olan bi yazı yazdığımı düşünüyorum.

Bu araştırma sonucu fark ettim ki; kadınlardan farklı pek çok şey istemiyoruz. Temelde hepsi aynı. Ama, biz erkeğiz onlar kadın. İllaki farklı bişeyler olacak.

Nedir bizim istediklerimiz :

1. Şefkat isteriz.

Evet gerçekten şefkat isteriz. Üzerimize titrenilmesini, bizimle ilgilenilmesini isteriz. Ama öyle anne tarzında değil. Aşk tarzında isteriz bunu.

Erkeklerin duyguları yoktur kalıbını bununla kırmayı planlıyorum. Duygusu olmayan bi varlık nasıl böyle şeyler ister aklınıza geliyo mu sizin?

2. Önemsenmek isteriz.


Bizi önemseyin. İlişkide dominantlık bizde zannedelim, herşey bizim kararlarımızda hissedelim. Rol yapın, yalan söyleyin ama bizi boş kendine konuşan bi insan olarak bırakmayın.

3. Değiştirmek istemeyen birini isteriz.

Benim aslında en çok önem verdiğim şey bu konu. Ayrıca hayatta en hassas olduğum konu da budur. Bu madde için kaç kişiyle ayrıldım bilemezsiniz.

Evet değiştirilmeden sevilmeyi isteriz. Bizi kabullenen birini, böyle sevecek olanı isteriz. Maalesef herkes heykeltıraşlığa soyunmuş; kendi istedikleri gibi yontacakları insanlar arıyolar. Yazık...

Bi insanın benliği elinden alınırsa geriye elle tutulur ne kalabilir ki? Onu değiştirdikten sonra sevecekseniz, hiç sevmeyin daha iyi!

4. Vaat verilmeden sevilmeyi isteriz.

Hiç bişey için vaat vermeyin bize. Garantisi olmayan şeylerin arkasına sığınarak kendinizi saklamaya çalışmayın. Sevişmeyecekseniz söyleyin emin olun daha iyi, asla umut vermeyin bunun için. Lakin erkeğin, erkeklik gururuyla oynanması ölümden beterdir!

5. Yatakta dalga geçilmemesini isteriz.

Evet genel bi hastalık(mış) buda. Yatakta erkekliğimiz ne kadar kötü olursa olsun, performansımız ne kadar kötü olursa olsun, iş bittikten sonra çok iyiydin demeyi çok görmeyin bize. Herşeyin yolunda gittiğini söyleyin. Kasmayın, dalga geçmeyin. Davranışlarınızla seksten soğutmayın bizi!

6. Bize inanın!

3. tekil şahıslara değil, bize inanın bize! Biz sizi seven, hemde kalbiyle sevenleriz. Başkaların sözüne bakarak bizi kırmayın. Başkalarından duyduğunuz şeylerle ağzımıza sıçmayın. Bi kez olsun bize inanın bizeee!

7. Köle olmamızı istemeyin.

Her işinizi, tüm sorumluluklarınızı bize yüklemeyin. Yüklerseniz yapmak zorunda kalırız. Size değer veririz biz, üzülmenizi istemeyiz. Lütfen her gittiğiniz yere bizi çekmeyin. Köpek değil insanız biz! Bırakın otoritemizi koyalım. Erkekliğimizi gösterme fırsatı bulalım.


Evet sayın okuyucular; genel 7 başlık altında erkeklerin (bizim) ne istediklerimizi anlatmaya çalıştım. Unuttuğum vardır es geçtiğim vardır kusura bakmayın, hepsini yazamadım.

Genel olarak böyle. Fark ettiniz mi? Çoğu isteklerimiz duygusal istekler. Bu bişeyler çağrıştırıyor mu sizde?

Evet evet duygularımız varmış....

btemplates

13 Yorum:

"leb" demeden... dedi ki...

istersiniz de şöyle bi sorun var:

biz de almak isteriz, vermek değil!

Romeo dedi ki...

onu ben biliyorum onu yazmamamın sebebi piyasada hep "kadınlar ne ister" saçmalıkları var. tamam onlarda isteyebilir. ama erkekte ister biraz da buna bakmak lazım

"leb" demeden... dedi ki...

erkekler ne ister... hımmmm...

ne önemi var?

.)))

Romeo dedi ki...

eğer bunu 2 dk düşündüysen bu benim ödülümdür
zira bundan önce kimsenin düşündüğünü sanmıyorum :)

"leb" demeden... dedi ki...

hadi sana 2 dk olsun .)))

B. dedi ki...

Sonunda!
Biri konuya erkekler açısından baktı ve bir erkek bu konuda yazdı.

Tamamen hemfikiriz her yazdığında. Sevgililerine, arkadaşlarına, eşlerine "köpek" gibi davranıp (bu, onların gözünden bir ifade), aldatılınca, yeter denince, terkedilince "bütün erkekler aynı" diye zırlayan her kadınsıya çok güzel kapak oldu. Ben de yazacaktım bu konu hakkında, önce bir erkeğin yazması çok güzel oldu. Artık yazmama bile gerek kalmadı belki.

Tebrikler, eline sağlık! Oh!

Romeo dedi ki...

@Berna
bi kadın da yazıyı beğenip hemfikir oldum dediyse ben daha ölmem heleki bu konuda :) ayrıca açık konuşuğun için de sağol :)

Zeyno dedi ki...

Erkekler ne istediğini biliyor da elde mi edemiyor ya da gerçekleştiremiyor muş. Vah ki vah:)
Maddelere baktım da, demek ki neymişşş size yapıl(MA)masını iste(ME)diğiniz şeylerin aynısını karşı tarafa da yap(MA). Değil mi? Sadece duygu lu olmak yetmiyor. Aynı zaman da düşünceli davranmak ta önemli karşı tarafa. Sevgi ve saygı nın olduğu yerde bu maddeler kimin umrunda olur ki. Kadınlar kölesine değil ''öle''sine aşktan yanalar. Siz saip olmayı/çıkmayı bilin! Biz köleniz oluruz seve seve hiç gocunmayız bundan da...

Not: Çok esksik madde var daha burda:)
Yüreğin tükenmesin ...

Romeo dedi ki...

@zyno eksik madde var biliyorum hepsini yazmaya kalksam ohoooo :)
ayrıca ben burda çıkar ilişkisinden yada biz istiyoruz yapmıyoruz konusuna değinmek istemedim.
sadece ve sadece ne istediğimizi söyledim başka yerlere çekmek istesem emin ol çekerdim :)

Zeyno dedi ki...

Allah çektirmesin Romeo:)

merfecan dedi ki...

erkekler ne ister...
*koşulsuz itaat ve koşullu refleks ister..
*karşılıklı aşk ister, olmazsa kan çıkıncaya kadar ısrar eder..
*sokakta rahşan, yatakta jennifer lopez ister..
*maç seyrederken bebek viyaklamasın; kadın bira veya çerez servisi yapsın ister..
*yukarıdakı madde icra edilirken tv’nin önünden geçilmesin ister..
*yatakta bir jennifer lopez daha ister..
*erkek çocuğu ister..
*kendisini terkeden sevgilisinin eşekler gibi pişman olmasını ister..
*üç korner bir penaltı ve bütün frikikler de gol olsun ister..
*evlenmeden ister..
*yüzünün yanında astarını da ister..
*ne halt karıştırırsa karıştırsın anlayış ister..
*pohpohlansın ister..
*kılını bile kımıldatmadan çok iyi vücudu olsun ister..
*iki kere iki, yerine göre beş etsin ister..
*saman altından su yürütmek ve hatta nehir geçirmek ister..
*sırf istemiş olmak için bile ister..
*çamaşırları yıkansın ister..
*elbiseleri ütülensin ister..
*bela ister..
*huzur ister..
*rakı & balık ister..
*kapalı alanda sigara içmek ister..
*açık alanda sewişmek ister..

perikızı*** dedi ki...

erkekler sefkat istemiyr bir kere :D annem misin diyor ...

Taurus Skywalker dedi ki...

harika yazı olmuş, ellerine sağlık.